מתכון חדש- קוסקוס עם ירקות

|
הייי חברים!
נהנים בחופשת הפסח?
אני מאוד! בעיקר בגלל שיש לי המון זמן לעדכן D:
אז ישבתי וחשבתי על מתכון ממש טעים שאפשר לעשות ולאכול לפני כניסת החג, 
משהו שיעשה לנו טעים לפני שמוציאים את החמץ מהבית (:
בקיצור, הנה המתכון החדש והטעים במיוחד הזה!

תבשיל הקוסקוס עם ירקות של הפאפל הלבן!
מתכון לשש מנות מדהימות של קוסקוס עם ירקות!
זמן הכנה: 20-30 דק'
עזרה ממבוגר

מצרכים:
- בצל גדול
- 2 גזרים בינוניים
- בטטה בינונית
- תפוח אדמה גדול
- 2 קישואים
- כוס גרגירי חומוס מבושלים (לא חובה)
- 5 כפות שמן
- 1 וחצי כוסות מים
- 2 כפות אבקת מרק עוף

עבור הקוסקוס:                     כלים:
- שקית קוסקוס בינונית           - קרש חיתוך      - קערה בינונית
- 3 כפות שמן                        - סכין חדה        - סיר שטוח עם מכסה
- כפית מלח                          - קולפן ירקות     - כף עץ
- 2 כוסות מים רותחים            - קערית            - קערה גדולה

אופן ההכנה:
- קולפים את כל הירקות. חותכים את הבצל לקוביות ומעבירים לקערית. חותכים את שאר הירקות לקוביות ומעבירים לקערה הבינונית. 
- שופכים את השמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. כעבור כדקה מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד שיזהיב. מדי פעם מערבבים בכף עץ.
כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים בעזרת מבוגר את הירקות והחומוס ומערבבים בכף עץ.
בעזרת מבוגר, שופכים את המים לסיר ומוסיפים את מרק התיבול. מערבבים בכף עץ עד אשר כל האבקה נמסה. אם נוצרים גושים מועכים אותם בעזרת הכף על דופן הסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.
בינתיים, מכינים את הקוסקוס: שופכים לקערה הגדולה את הקוסקוס. מוסיפים את השמן והמלח. מבקשים ממבוגר לשפוך את המים הרותחים ומערבבים. מכסים את הקערה בצלחת וממתינים כ-5 דקות. 
כעבור 5 דקות, מרימים את הצלחת, מערבבים ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג וממתינים 5 דקות נוספות.
מסדרים את הקוסקוס בצלחות ושופכים מעל את הירקות.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!

מתכון זה נכנס לדף המתכונים, לחצו כאן להגעה לדף לעוד מתכונים טעימים.
אני לא יודעת מה אתכם, אבל אני מתה על קוסקוס, ולא נראה לי שיש ילדים שלא אוהבים את זה (:
שיהיה לכם בתיאבון וחופשה נעימה!

אהבתם את המתכון?
הגיבו את דעתכם!

תגובה 1: