מתכונים

|

כמו בבלוג של קלאב פינגווין, גם אנחנו עשינו פינת מתכונים
~ בגלל שפינה זו חדשה, נמצאים כאן רק שני מתכונים. מבטיחה שעם הזמן יתווספו עוד.

הקרפ הצרפתי של הפאפל הכחול!
מתכון לתערובת של 10-9 קרפים צרפתיים ביתיים עם תוספות! 
זמן ההכנה: 10-20 דק'
עזרה ממבוגר

מצרכים:
- 1 כוס חלב
- 3\4 כוס קמח
- 25 גרם חמאה
- 4 גפות סוכר (רצוי גדושות)
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- מייפל \ שוקולד
- תוספות לקרפ (כגון בננה, סירופים או פצפוצים)

כלים:

- מערבל (לא מקסר!)
- מחבת שטוחה יחסית
- קערה לתערובה
- תרבד (או כל כלי להפיכת קרפים)

אופן ההכנה:

- מוסיפים את כל המצרכים אל הקערה
- מערבלים עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה
- משמנים את המחבת
- שופכים כמות מהתערובת (לפי גודל הקרפ)
והופכים אותו כשהוא מתבשל באחד מצדדיו.

מדריך תוספות ומילוי הקרפ:

- הניחו את הקרפ על הצלחת, ומרחו עליו מייפל
או שוקולד.
- קפלו את הקרפ (ראו תמונות 1-3 למדריך קיפול)
- אם ברצונכם: חתכו בננה לחתיכות דקות יחסית,
והניחו אותן על הקרפ.
- הוסיפו תוספות משלכם כמו סירופים, אבקת סוכר, פצפוצים, ואפילו גלידה!
כל מה שנשאר הוא לאכול! בתיאבון!


תבשיל הקוסקוס עם ירקות של הפאפל הלבן!
מתכון לשש מנות מדהימות של קוסקוס עם ירקות!
זמן הכנה: 20-30 דק'
עזרה ממבוגר

מצרכים:
- בצל גדול
- 2 גזרים בינוניים
- בטטה בינונית
- תפוח אדמה גדול
- 2 קישואים
- כוס גרגירי חומוס מבושלים (לא חובה)
- 5 כפות שמן
- 1 וחצי כוסות מים
- 2 כפות אבקת מרק עוף

עבור הקוסקוס:                     כלים:
- שקית קוסקוס בינונית           - קרש חיתוך      - קערה בינונית
- 3 כפות שמן                        - סכין חדה        - סיר שטוח עם מכסה
- כפית מלח                          - קולפן ירקות     - כף עץ
- 2 כוסות מים רותחים            - קערית            - קערה גדולה

אופן ההכנה:

- קולפים את כל הירקות. חותכים את הבצל לקוביות ומעבירים לקערית. חותכים את שאר הירקות לקוביות ומעבירים לקערה הבינונית.

- שופכים את השמן לסיר. בעזרת מבוגר, מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. כעבור כדקה מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים עד שיזהיב. מדי פעם מערבבים בכף עץ.
כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים בעזרת מבוגר את הירקות והחומוס ומערבבים בכף עץ.
בעזרת מבוגר, שופכים את המים לסיר ומוסיפים את מרק התיבול. מערבבים בכף עץ עד אשר כל האבקה נמסה. אם נוצרים גושים מועכים אותם בעזרת הכף על דופן הסיר.
מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.
בינתיים, מכינים את הקוסקוס: שופכים לקערה הגדולה את הקוסקוס. מוסיפים את השמן והמלח. מבקשים ממבוגר לשפוך את המים הרותחים ומערבבים. מכסים את הקערה בצלחת וממתינים כ-5 דקות.
כעבור 5 דקות, מרימים את הצלחת, מערבבים ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג וממתינים 5 דקות נוספות.
מסדרים את הקוסקוס בצלחות ושופכים מעל את הירקות.
בתיאבון! 

12 תגובות:

  1. התגובה הוסרה על ידי המשתמש שכתב אותה.

    השבמחק
  2. רעיון מאוד יפה :)

    השבמחק
  3. פינה יפה המתכון יפה וטוב!!!

    השבמחק
  4. יאמי אימא שלי הרשתה לי להכין וזה ייצא ממש טעים!!!!!!!!!

    השבמחק
  5. כל הכבוד על ההשקעה פינה ממש יפה ומושקעת (:

    השבמחק
  6. אחלה פינה עבודה טובה

    השבמחק
  7. תמצאו את השחקן שלי בקלאב פינגווין קוראים לו yossy07 ואגב יפה המתכונים !!

    השבמחק
  8. 2 דברים: 1. מגניב ו2. השחקן שלי הוא oan23332

    השבמחק
  9. מוגובי ומיקמק הם אויבים ויצא מה זה יפה

    השבמחק